مقدمه: شرکت در آزمون تومر
راههای مختلفی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد. برخی افراد تمایل دارند برای ادامه تحصیل به ترکیه مهاجرت کنند. شرکت در آزمون تومر برای افراد متقاضی ادامه تحصیل یا مهاجرت به ترکیه ضروری است. پیچیدگی مهاجرت به ترکیه و ادامه تحصیل در این کشور در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و آسیایی بسیار کمتر است و همین امر دلیل افزایش تقاضای مهاجرت کاری و تحصیلی به این کشور شده است.
یکی از پیششرطهای اصلی برای مهاجرت به ترکیه تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی استانبولی است. دروس دانشگاهی در ترکیه نیز به زبان رسمی این کشور و زبان انگلیسی تدریس میشوند. به همین دلیل تسلط به این دو زبان برای ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر ترکیه شرط اصلی بهحساب میآید.
آشنایی با آزمون تومر
اعزام دانشجو به ترکیه دارای شرایط و پیششرطهای مهمی است. یک از مهمترین پیششرطهایی که برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه بر سر راه شما وجود دارد کسب نمره بالای 60 در آزمون تومر است. شاید با این سوال مواجه شوید که آزمون تومر چیست و چرا باید در این آزمون شرکت کرد؟ همانطور که میدانید اغلب دانشگاههای معتبر دنیا برای جذب دانشجویان غیربومی تسلط کافی به زبان انگلیسی و ارائه مدرک تافل یا آیلتس را برای ادامه تحصیل در این دانشگاه ضروری میدانند. نظام آموزشی ترکیه نیز در سالهای اخیر سعی کرده از الگوی دانشگاههای انگلیسیزبان برای جذب دانشجو استفاده کند.
الگوبرداری نظام آموزشی ترکیه موجب شده که شرکت در آزمون TOMER بهعنوان شرط اصلی برای مهاجرت به این کشور معرفی شود. آزمون تومر تنها معیار رسمی است که میزان توانایی و تسلط هر فرد بر مکالمه و درک مطالب به زبان ترکی را ارزیابی میکند. شرکت در آزمون تومر تعیین میکند که فرد میتواند در شرایط معمولی و اضطراری با افراد ترکزبان ارتباط برقرار کند یا خیر. این آزمون بر مهارتهای چهارگانه و قواعد دستور زبان ترکی متمرکز است.
آزمون تومر بهصورت هفتگی و توسط مرکز آموزش عالی ترکیه برگزار میشود. پس از اتمام آزمون و اعلام نتایج، افراد شرکتکننده در آزمون تومر بر اساس نمره نهایی خود به سطوح مختلفی تقسیمبندی میشوند. افرادی که دارای تواناییهای مشابه هستند در یک سطح قرار میگیرند.
مهمترین نکته این است که تنها افرادی میتوانند در دانشگاههای ترکیه ادامه تحصیل دهند که در سطح B1 قرار گرفته و بتوانند حداقل نمره 60 را در آزمون کسب کنند.
چرا شرکت در کلاسهای آمادهسازی تومر ضروری است؟
همانطور که اشاره کردیم پیششرط لازم برای مهاجرت به ترکیه ارائه گواهی معتبر تومر است. افرادی که نمره 50 یا کمتر از آن در آزمون تومر کسب کنند، قادر به دریافت گواهینامه نیستند. در نتیجه، ناچار هستند برای کسب نمره حدنصاب مجددا در آزمون شرکت کنند.
باتوجه به اینکه شرکت در آزمون هزینههای خاص خود را دارد، هر بار که موفق به اخذ گواهینامه نشوید، هزینه اضافی به شما تحمیل میشود. ثبت نام کلاس تومر از طریق آموزش مهارت کلامی، تلفظی و دستور زبانی به شما کمک میکند که به نتیجه مطلوب در آزمون دست پیدا کنید.
ثبت نام کلاس TOMER برای تمام افراد شرکتکننده در این آزمون ضروری است؛ زیرا زبان ترکی استانبولی تفاوتهای نسبی با زبان ترکی استانهای داخلی داشته و نمیتوان مطمئن بود که حتی افراد ترکزبان ایران بتوانند بهسادگی از عهده این آزمون برآیند. هدف اصلی افراد از شرکت در آزمون تومر دریافت مجوز اقامت یا ادامه تحصیل در ترکیه است.
باتوجه به اینکه ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه دارای محدوده سنی است و افراد کمتر از 24 سال میتوانند در این مقطع مشغول به تحصیل شوند. در نتیجه، هرچه قبولی در آزمون به تعویق بیفتد برای ادامه تحصیل با مشکلات بیشتری مواجه میشوید.
انواع مدرک تومر
مدرک تومر به دو دسته تقسیم میشود:
- دیپلم تومر: اعتبار مدرک دیپلم تومر بسیار بالا و دائمی است. افرادی که یکبار در آزمون تومر شرکت کرده و موفق به دریافت مدرک دیپلم شوند نیازمند شرکت مجدد در آزمون یا تمدید اعتبار آن نیستند. افرادی که در این دسته قرار میگیرند تسلط بسیار عالی به زبان ترکی داشته میتوانند زبان ترکی را بهخوبی زبان مادری خود صحبت کنند
- گواهینامه تومر: اعتبار گواهینامه تومر محدود و با توجه به سطح فرد متقاضی بین 6 ماه تا دو سال اعتبار دارند. پس از پایان این دوره فرد متقاضی باید مجددا در آزمون شرکت کرده و بتواند حداقل سطح B1 یا امتیاز 60 را کسب کند
مراکز مناسب بریا شرکت در آزمون تومر
با توجه به اهمیت بسیار زیاد آزمون تومر برای مهاجرت به ترکیه، انتخاب مکان مناسب برای آزمون به یکی از دغدغههای اصلی شرکتکنندگان تبدیل شده است. آزمون تومر زیر نظر دانشگاههای آنکارا و استانبول برگزار میشود.
تقریبا تا دو سال گذشته، اغلب افراد برای ثبتنام در کلاسهای تومر و شرکت در آزمون تومر ناچار بودند که به ترکیه و شهرهای آنکارا و استانبول سفر کنند. اما در دو سال اخیر و به دلیل محدودیتهای کرونایی که مسافرت به ترکیه در اغلب فصلهای سال غیرممکن بود، شرایط و بسترهای لازم برای برگزاری کلاسهای آمادهسازی و آزمون تومر در ایران و تهران فراهم شده است.
سطحبندی آزمون تومر
افرادی که در آزمون TOMER شرکت میکنند بر اساس میزان نمرات و پاسخ به سوالات مختلف در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته قرار میگیرند. در ادامه هر یک از این سطوح را بررسی میکنیم:
- سطح مبتدی: این سطح به دو زیرگروه A1 و A2 تقسیم میشود. افراد که بتوانند به سوالات بسیار آسان و کمی سخت پاسخ درست بدهند در این دسته قرار میگیرند. حداقل امتیاز لازم برای سطح A1 بین 29 تا 49 و برای سطح A2 بین 49 تا 59 است. افرادی که در سطح A2 قرار میگیرند تا حدودی از پس مکالمات روزانه برمیآیند
- سطح متوسط: برای اینکه بتوانید در دانشگاههای ترکیه مشغول به تحصیل شوید باید به این سطح دست پیدا کنید. سطح متوسط نیز دارای دو زیرمجموعه مختلف است. اگر متقاضی بتواند به سوالات نسبتا سخت پاسخ داده و امتیاز بین 60 تا 69 کسب کند در دسته B1 و اگر بتواند امتیاز بسیار بالاتر و در حدود 80 کسب کند در دسته B2 قرار میگیرد. این دسته از افراد میتوانند مکالمات روزمره و نسبتا تخصصی را بهراحتی انجام دهند.
- سطح پیشرفته: افرادی که تسلط بسیار خوبی به زبان ترکی داشته و به اغلب سوالات پاسخ درست میدهند در این دسته قرار میگیرند. محدوده امتیاز 80 تا 100 برای این سطح الزامی است. اغلب دانشگاههای استانبول و آنکارا و موسسات تجاری معتبر برای جذب دانشجو یا نیروی متخصص دستیابی به این سطح را پیششرط اصلی خود قرار دادهاند
سخن پایانی
در دهه اخیر دولت ترکیه پیششرط لازم برای مهاجرت تحصیلی و کاری به این کشور را شرکت در آزمون تومر و کسب حدنصاب قرار داده است. تومر آزمونی معتبر است که توانایی و تسلط فرد به زبان ترکی را ارزیابی میکند. برای اینکه بتوانید در این آزمون موفق شوید آشنایی با نمونه سوالات و شرایط آزمون بسیار مهم است. تبت نام در کلاس تومر راه اصلی برای آشنایی شما با آزمون و افزایش احتمال موفقیت شما است.
کلمه کلیدی: شرکت در آزمون تومر